kedd, 05 szeptember 2017 09:17

Letesztelték a KE Cross Run pályáját

20170904 crossrun sajto 200Szalmabálákból, kötélhálóból és farönkökből is épülnek akadályok az I. KE Cross Run versenyre – hangzott el az esemény hétfői sajtótájékoztatóján. Dr. Borbás Zoltán kancellár, a rendezvény fővédnöke arról beszélt: a Kaposvári Egyetem nyitott minden olyan kezdeményezésre, amely az egészséges életmódot és szabadidő hasznos eltöltését szolgálja. Ezért is döntött úgy az egyetem vezetése, hogy kihasználja a campus adottságait és szeptember 23-án megrendezi a somogyi megyeszékhely első terep akadályfutó versenyét.

Letesztelték az I. KE Cross Run egyes pályaszakaszait a Kaposvári Egyetem sportolói. Célegyenesben érkezett ugyanis Kaposvár első terep akadályfutó versenyének szervezése – hangzott el az esemény hétfői sajtótájékoztatóján a Pannon Lovasakadémián.

 

A Campus természeti adottságai sokszor már önmagukban is kihívást jelentenek, így kiváló helyszíne lehet egy ilyen megmérettetésnek.

– hangsúlyozta Dr. Borbás Zoltán. A kancellár kiemelte: az egyetem vezetése nyitottan fogad minden olyan hallgatói, oktatói kezdeményezést, amely a sportról, az egészséges életmódról vagy a szabadidő hasznos eltöltéséről szól. Hozzátette: a hagyományteremtő szándékkel életre hívott I. KE Cross Run nemcsak a versenyről szól, hanem a kísérő programok révén igazi családi kikapcsolódást is kínál. Dr. Borbás Zoltán megköszönte a Magyar Honvédség szervező munkáját valamint a Magyar Egyetemek-és Főiskolák Sportszövetségének támogatását is.

A sajtótájékoztatón Horváth Jenő őrnagy arról beszélt: a honvédségnek helye van az I. Cross Run versenyen, ily módon a pálya kialakításában is oroszlánrészt vállalnak. Hozzátette: a honvédség és az egyetem kapcsolata nem új keletű, hiszen a hallgatók honvédelmi alapismereteket is tanulhatnak az itt töltött évek során. Kiemelte: nemcsak a szervezésben nyújtanak támogatást, hanem csapatként is részt vesznek majd a terep akadályfutó versenyen. Ahol a honvédelmi hivatásról is tájékoztatják majd az érdeklődőket.

Szerb György főszervező a pálya kialakításával kapcsolatban elmondta: a 4 kilométeres szakaszon nemcsak a természeti adottságokkal, hanem a szalmabálákból, kötélhálókból és farönkökből kialakított akadályokkal is meg kell küzdeniük a versenyzőknek. Hozzátette: minden korosztályra gondoltak, így az 5-10 évesek egy könnyített 1000 méteres pályán bizonyíthatják rátermettségüket.

 

facebook profil: https://www.facebook.com/KEcrossrun/

az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/119410665351143/

Nevezni az alábbi linkeken:

EGYÉNI JELENTKEZÉS

CSAPAT JELENTKEZÉS

Akik a verseny lebonyolításában szervezőként szeretnének részt venni, mielőbb vegyék fel a kapcsolatot Szerb Györggyel, a szerb [PONT] gyorgy [KUKAC] ke [PONT] hu email címen.

Találkozzunk szeptember 23-án Kaposvár első terep akadályfutó versenyén!

 

© 2018 II. KE Cross Run terep akadályfutó verseny • Minden jog fenntartva.

Please publish modules in offcanvas position.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.